Sony планує продовжити виробництво смартфонів в осяжному майбутньому. Компанія продовжила багаторічну угоду з Qualcomm про використання платформи Snapdragon для своїх смартфонів, що дозволить виробнику використовувати найсучасніші процесори.

Це партнерство передбачає створення на основі чипів Qualcomm моделей преміумкласу, а також їх використання в смартфонах високого та середнього рівня. Це означає, що попри періодичні чутки про те, що Sony може піти шляхом LG та закрити свій підрозділ смартфонів, компанія поки не збирається цього робити.

Минулого місяця Sony представила смартфон Xperia 1 V, розроблений з фокусом на фотографів та відеоблогерів. Працюючи на мобільній платформі Snapdragon 8 Gen2, Xperia 1 V використовує технологію камери Sony, що дозволяє користувачам знімати високоякісні фото та відео. Пристрій також можна використовувати як монітор для сумісних камер Sony Alpha. Однак, смартфони Sony Xperia високого класу, включаючи модель 1 V, мають преміальну ціну, яка починається від $1400.

На додаток до своїх преміумпропозицій, у травні Sony представила модель середнього класу Xperia 10 V. Оснащений процесором Snapdragon 695 і OLED-дисплеєм з роздільною здатністю 1080p та частотою 60 Гц, смартфон тепер доступний в Європі за ціною 449 євро (приблизно $500).