Spotify офіційно оголосив про редизайн свого десктопного додатка. Це має полегшити доступ до інформації про пісню чи подкаст, які слухає користувач, повідомляє The Verge.

Такі дії також спрямовані на те, щоб надати користувачам нові способи організації їхніх плейлистів та іншого контенту. Очікується, що ці зміни будуть доступними для всіх користувачів настільних комп’ютерів у всьому світі.

Найбільша зміна торкнеться бічної панелі «Ваша бібліотека» в лівій частині екрана. Замість простого текстового списку плейлистів інтерфейс тепер містить кольорові іконки. Також поруч зі списками відтворення відображаються нещодавно прослухані виконавці та альбоми, до яких можна швидко повернутися.

Користувач може згорнути бічну панель, щоб бачити лише ці іконки, або розгорнути її, щоб побачити назву кожного запису та додаткову інформацію, приміром, коли він востаннє відтворювався. Щоб бачити лише текст без іконок, треба перейти до налаштувань і вибрати опцію «Використовувати компактний макет бібліотеки».

Також бічну панель можна відфільтрувати так, щоб бачити лише списки виконавців, альбомів або плейлистів, використовуючи іконки вгорі, а також поле пошуку саме у вашій бібліотеці.

Тим часом у правій частині екрана Spotify додає вікно «Зараз грає», яке показує пісню або подкаст, який відтворюється в цей момент, разом із додатковою інформацією. У правій частині інтерфейсу Spotify раніше показував, що слухають друзі користувача, але тепер це приховано за іконкою друзів у верхньому правому куті екрану.

Недавно повідомлялося, що Spotify нарешті офіційно тестує плейлист, який автоматично завантажує деякі з останніх відтворених композицій. Про роботу над функцією офлайн-міксів повідомлялося ще у 2020 році. Однак вона досі не була запущена.