Microsoft підіймає ціни на Xbox Series X та Game Pass у переважній більшості країн. Про це повідомляє Engadget.

З 1 серпня вартість Xbox Series X складе 650 канадських доларів у Канаді, 480 фунтів стерлінгів у Великій Британії, 550 євро в більшості європейських країн і 800 австралійських доларів в Австралії.

«Ми утримували наші ціни на консолі протягом багатьох років і коригували їх відповідно до конкурентних умов на кожному ринку, – пояснив керівник відділу комунікацій Xbox Карі Перес. – Ці зміни цін на Game Pass не пов’язані з угодою з Activision Blizzard і призначені для того, щоб відповідати місцевим ринковим умовам».

Xbox Game Pass незабаром подорожчає на $1, до $11 на місяць, а Game Pass Ultimate – на $2, до $17. Вартість PC Game Pass не зміниться, тоді як Xbox Game Pass не подорожчає в Норвегії, Чилі, Данії, Швейцарії та Саудівській Аравії.

Зміни набудуть чинності для нових членів Xbox Game Pass 6 липня. А от для існуючих передплатників вони не застосовуватимуться до 13 серпня (13 вересня в Німеччині). Власників Game Pass за річним кодом зміни не торкнуться, поки не настане час поновити його.

Ціна на Xbox Series S залишається незмінною на всіх ринках і становить $ 250 (або місцевий еквівалент).

Нагадаємо, що недавно Microsoft анонсувала нову консоль Carbon Black Xbox Series S із 1 ТБ пам’яті. Вона з’явиться у продажу по всьому світу з 1 вересня та коштуватиме $349,99. Консоль має таку ж апаратну потужність, як і оригінальна Series S. Але зовні вона виконана в матовому чорному покритті, як і її старша «сестра» Series X.