Компанія Electronic Arts оголосила про внутрішню реорганізацію, щоб розширити можливості творчих команд. Про це йдеться в повідомленні генерального директора компанії Ендрю Вілсона, пише IGN.

Реорганізація передбачає поділ EA Games і EA Sports – при чому перша буде перейменована на EA Entertainment. Це означає, що EA має намір вийти за рамки ігор, де це можливо.

«Ми будуємо майбутнє інтерактивних розваг на фундаменті легендарних франшиз та інноваційних нових ігор, що відкриває величезні можливості для зростання», – зауважив гендиректор.

Лаура Міле, яка раніше обіймала посаду операційного директора EA, обійме посаду президента EA з розваг, технологій та центрального розвитку в EA Entertainment. Кем Вебер, який почав свою кар’єру з футбольних ігор EA, продовжить очолювати EA Sports. Ендрю Вілсон продовжить очолювати обидві організації як генеральний директор EA.

Ці кроки збігаються з новинами про те, що директор із питань експертизи Кріс Бруццо йде на пенсію, а фінансовий директор EA Кріс Су залишає компанію. Їхні обов’язки візьмуть на себе Девід Тінсон та Стюарт Кенфілд відповідно.

І хоча, на перший погляд, така реорганізація може виглядати драматично, більша частина нинішньої структури залишиться незмінною.

Як і раніше, EA Sports продовжить опікуватися серією F1, а також PGA Tour і нещодавно придбаною Super Mega Baseball. Це на додаток до традиційних блокбастерів, включаючи Madden, нещодавно перейменовану EA Sports FC, NHL та майбутнє перезавантаження студентського футболу.

До складу EA Entertainment увійдуть Respawn, DICE, Ripple Effect, Ridgeline Games (Battlefield), Full Circle (Skate), Motive Studio (Iron Man), студія EA в Сіетлі, BioWare та лейбл EA Originals. EA також випускає численні мобільні ігри, серед яких «Зоряні війни: Галактика героїв» та нещодавно випущений «Володар перснів: Герої Середзем’я».

Нагадаємо, що недавно Electronic Arts оприлюднила звіт про прибутки за четвертий квартал та 2022 фінансовий рік. Доходи за рік зросли на 6% і склали $7,4 млрд.