Netflix представив перший трейлер майбутньої екранізації відомої науково-фантастичної книги «Проблема трьох тіл» / 3 Body Problem.

Тизер-трейлер, який став однією з головних подій заходу Netflix Tudum, пропонує короткий погляд на епічний науково-фантастичний серіал, показ якого має розпочатися у січні 2024 року.

Вперше про адаптацію було оголошено у 2020 році, при цьому проєкт очолили шоураннери «Гри престолів» Девід Беніофф та Д.Б. Вайс. Режисер фільму «Зоряні війни: Останні джедаї» Раян Джонсон також є частиною продюсерської команди.

Серіал заснований на трилогії Лю Цисіня «Пам’ять про минуле Землі», першою книгою якої є «Проблема трьох тіл». Назва роману відсилає читача до проблеми трьох тіл, однієї з нерозв’язних в аналітичному вигляді задач небесної механіки. Інопланетянам, що живуть в зоряній системі з трьома зорями, загрожує загибель. Сигнал, посланий в космос із Китаю часів Культурної революції, спонукає їх спорядити флот вторгнення для захоплення Землі.

Серіал складатиметься з восьми годинних епізодів. До прем’єри залишилося півроку, тож шанувальники мають достатньо часу, щоб заглибитися в книги, на яких він заснований.