Невдовзі Uber почне демонструвати відеорекламу всередині своїх додатків. Ролики будуть з’являтись, коли ви чекаєте на автомобіль, знаходитесь у дорозі, після того, як замовили їжу в Uber Eats, у пошукових результатах та інших частинах застосунків. Також рекламу можна буде побачити й на планшетах, які встановлені в деяких машинах Uber.

Нововведення з’явиться в США вже на цьому тижні. Згодом компанія планує активувати відеорекламу в Австралії, Великій Британії, Франції та на інших ринках.

Статичну рекламу вже декілька років можна побачити в додатках Uber. Марк Гретер, віцепрезидент і генеральний менеджер рекламного підрозділу Uber, заявив, що компанія збирається отримати 1 мільярд доларів доходу від реклами у 2024 році.

Відеореклама в додатках буде відтворюватись без звуку за замовчуванням (на планшетах, розташованих в автомобілях, аудіо буде увімкнено). Тривалість роликів – до 90 секунд. Поїздка в Uber триває в середньому близько 15 хвилин, користувачі зазвичай витрачають від двох до трьох хвилин, переглядаючи додаток. “Дві хвилини вашої уваги. Ми знаємо, де ви знаходитесь, ми знаємо, куди ви збираєтесь, ми знаємо, що ви їли”, – відзначив Гретер. “Ми можемо використати все це, щоб запропонувати вам відповідну рекламу”.

Компанія заявляє, що не буде ділитися персональними даними з рекламодавцями. Ви зможете відмовитись від таргетованої реклами, яка базується на демографічних даних і вашій активності в додатках Uber, але ви не зможете відмовитись від реклами взагалі. Якщо, звичайно, не заблокуєте телефон чи відкриєте інший застосунок.

Поки що незрозуміло, чи можна буде одразу закрити рекламу, щойно вона почне відтворюватись. Якщо ні, користувачі тимчасово не зможуть користуватись деякими функціями додатків Uber, наприклад інструментами безпеки або зв’язатись із водієм чи кур’єром.