В історії компанії Mercedes-Benz є цікавий розділ з позначенням «С 111»: це була серія експериментальних автомобілів 1970-х років, на яких відпрацьовувались нові рішення. І тепер, схоже, німці знову вирішили повернутись до експериментів – з концептом Mercedes-Benz Vision One-Eleven.

Погляньте нижче – схоже не лише позначення, але й загальний дизайн: невеликий обтічний кузов, круглі фари та ліхтарі (насправді, вони «намальовані» на світлодіодних панелях), підйомні дверцята з тонованими в колір вікнами. Новий концепт Mercedes-Benz Vision One-Eleven виглядає так, що його вже зараз можна брати на вкладиші гумових жуйок «Турбо»: справжні дрім-кар!

А ось салон виглядає так, що його можна брати для чергового фільму про Остіна Паверса: вражаюче вульгарне поєднання яскраво-помаранчевого кольору та сріблясто-хромованого оздоблення! Водночас – тут знайшлось місце під цифрову передню панель з 8-бітною графікою та кермо-штурвал у стилістиці «F-1». Ваууу!

Й ось коли всі закінчили горланити «Ваууу!» через дизайн, пришла черга розповісти про техніку. Адже в концепті Mercedes-Benz Vision One-Eleven головне – це саме техніка: акумулятори та електромотори. Про перші є лише загальна інформація: нові блоки, покращене охолодження…

А ось про електромотори, що встановлені всередині концепту Mercedes-Benz Vision One-Eleven, все набагато цікавіше! Суть у тому, що концепт Mercedes-Benz Vision One-Eleven отримав електромотори YASA з т.зв. «аксіальним магнітним потоком».

Нова схема дозволяє зробити такі електромотори значно компактнішими та вужчими: приблизно 1/3 від розмірів звичайного схожого електромотора. Крім того, такі електромотори легші за звичайні, а ще – вони видають більший крутний момент. І все це вже наближається до реальності: компанія Mercedes-Benz ще 2021 року викупила акції YASA й тепер займається підготовкою таких електромоторів до запуску у серійне виробництво для своїх майбутніх моделей.

Таким чином, концепт Mercedes-Benz Vision One-Eleven знову залишається лише експериментом – але знову вказує шлях у реальне майбутнє.