Компанія Samsung офіційно оголосила про майбутній випуск свого нового смартгодинника Galaxy Watch 6, який буде підтримувати сповіщення про фібриляцію передсердь (AFib – Atrial Fibrillation). Ця функція буде доступна на 13 ринках по всьому світу, починаючи з запуску One UI Watch 5.

Сповіщення про нерегулярний серцевий ритм на Galaxy Watch відстежуватимуть життєві показники користувача на наявність ознак фібриляції передсердь — поширеного захворювання серця, яке з часом може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям.

Samsung анонсувала появу на Galaxy Watch 6 сповіщень про фібриляцію передсердь

Цю функцію також пропонують Fitbit та інші бренди, але тепер Samsung готовий запропонувати пасивні сповіщення на пристроях Galaxy Watch. Виявлення AFib використовує ті самі датчики, що й отримання ЕКГ на годиннику, тому реалізація цієї можливості не має стати для Samsung чимось складним.

Компанія вже отримала дозвіл на використання цієї функції в США, Південній Кореї, Аргентині, Азербайджані, Коста-Ріці, Домініканській Республіці, Еквадорі, Грузії, Гватемалі, Гонконгу, Індонезії, Панамі та ОАЕ, тобто загалом на 13 ринках по всьому світу.

Перед тим, як з’явитися на існуючих моделях Galaxy Watch, виявлення AFib дебютує в новій серії розумних годинників компанії. Samsung підтвердила в анонсі, що майбутня серія Galaxy Watch 6 вийде «пізніше цього року».

Очікується, що лінійка розумних годинників Galaxy Watch 6 запропонує новий чипсет, оновлений дизайн і повернення «класичної» моделі з поворотним безелем. Функція сповіщення про порушення серцевого ритму вперше з’явиться на майбутніх пристроях Galaxy Watch пізніше цього року, як частина нового інтерфейсу One UI 5 Watch, а згодом буде поширена на попередні версії.