Компанія Atari вирішила запропонувати власникам 46-річної ігрової консолі Atari 2600 новий платформер, який вийде у вигляді картриджа. Про це повідомляє ArsTechnica.

Картридж під назвою Mr. Run and Jump коштуватиме $59,99, а передзамовлення на нього стартує 31 липня. Він буде сумісний із вінтажними приставками 1977 року випуску.

Atari випускає новий картридж для вінтажної ігрової приставки 1977 року

Компанія позиціює цей реліз як перший випуск картриджів 2600 для нової гри Atari з 1990 року. Хоча раніше були обмежені випуски картриджів – приміром, для таких ігор, як Yars’ Return 2005 року.

Нагадаємо, що компанія Atari Inc. була заснована в 1972 році та відіграла значну роль у формуванні індустрії відеоігор. На думку багатьох експертів, саме вона «відповідальна» за її розвиток протягом останніх десятиліть, тому що саме класичні ігри Atari виступали джерелом натхнення для багатьох відомих розробників.

Оригінальна Atari, Inc. припинила існування ще в 1992 році, проте бренд нікуди не дівся – протягом останніх років він змінив декількох власників і наразі ним володіє французький видавець Atari SA.