Французький стартап Mistral AI отримав $113 млн та складе конкуренцію OpenAI

Французький стартап Mistral AI отримав $113 млн початкового фінансування, щоб конкурувати з OpenAI у створенні, навчанні та застосуванні великих мовних моделей і генеративного ШІ. Про це пише TechCrunch.

Стартапу лише чотири тижні, але його вартість оцінюють в $260 млн. Його співзасновниками стали вихідці з DeepMind і Meta. Проєкт зосередиться на рішеннях із відкритим вихідним кодом.

«Ми віримо, що переваги використання відкритого коду можуть подолати потенціал зловживань», – сказав гендиректор стартапу Артур Менш.

Компанія планує випустити свої перші моделі генеративного ШІ на основі тексту у 2024 році та орієнтуватиметься на корпоративних клієнтах.

«На даний момент ми маємо докази того, що штучний інтелект корисний у деяких випадках, – додав Менш. – Але все ще занадто багато працівників у різних галузях просять бути креативними (з ШІ – Ред.), і нам потрібно розібратися в цьому для них. Ми хочемо дати їм інструменти, які легко використовувати для створення власних продуктів».

Нагадаємо, що в травні OpenAI випустила безплатний додаток ChatGPT для iPhone в США. Він включає підтримку голосового введення за допомогою моделі розпізнавання мови Whisper AI та може синхронізувати історію чату з вебверсією AI-асистента. Таким чином, ChatGPT вперше став офіційним мобільним клієнтським застосунком.