Компанія Anker представила нову лінійку продуктів Solix, яка спрямована на забезпечення будинку резервною електроенергією, пише The Verge.

Йдеться про систему зберігання сонячної енергії, яку виробник планує запустити в глобальному масштабі у 2024 році. Рішення Anker розроблене як модульне: ємність батарей Solix може бути масштабоване від 5 кВт·год до 180 кВт·год. У першому випадку середнього розміру будинок можна буде забезпечити електроенергією на кілька годин, а от у другому – майже на тиждень. Для порівняння, Powerwall 2 від Tesla має ємність 13,5 кВт·год.

Anker представила систему зберігання сонячної енергії Solix, її запустять в 2024 році

Anker не розкриває ціни на батареї Solix, але планує зробити систему сумісною з наявними сонячними панелями, а також новими, які компанія тільки планує представити. Система використовуватиме LFP-батареї, які укладаються в модулі вертикально. «Мізки» розташовуватимуться зверху, де вони контролюватимуть використання енергії. Все це буде під’єднано до додатка на смартфоні.

Крім цього, в Anker з’явився новий акумуляторний блок Solarbank. Він зможе працювати з сонячними батареями, призначеними для роботи на балконах, як міні-пауерволл. Тож мешканці квартир також зможуть отримати систему зберігання енергії, пожертвувавши місцем на балконі.

Anker представила систему зберігання сонячної енергії Solix, її запустять в 2024 році

Ємність Solarbank може бути розширена з 1,6 кВт·год до 3,2 кВт·год. Блок працює з більшістю наявних мікроінверторів, зокрема й тим, що йде в комплекті з двопанельним рішенням для балконів Solix Balcony Solution від Anker.

Нагадаємо, що компанія Anker більше відома тим, що виробляє адаптери живлення для смартфонів та USB-кабелі.