Смартфони компанії Google Pixel мають одні з найкращих камер на ринку. Та не кожного разу вони виходять з новими сенсорами, а покращення реалізуються коштом програмних та, відповідно, технічних доробок. Цього року нові моделі все ж мають оновити й сенсори.

Як стало відомо завдяки виданню Android Authority, основними сенсорами моделей Google Pixel 8 та Pixel 8 Pro на цей раз стануть покращені моделі Samsung ISOCELL GN2 з роздільною здатністю 50 МП. Два попередні покоління смартфонів використовували GN1. Своєю чергою оновлені камери зможуть отримувати на 35% більше світла, адже нові сенсори фізично більші.

Серед іншого це має дозволити запис відео у роздільній здатності 8K, яке також підтримують процесори Tensor G3, а також покращить функцію Staggered HDR.

Додатковим покращенням моделі Pixel 8 Pro має також стати фокусування завдяки сенсору 8×8 ToF VL53L8. Звичайна модель Pixel 8 залишиться з простішим варіантом. Pro-версія смартфона також матиме сенсор вимірювання температури Melexis MLX90632, але про термальне зображення в камері тут не йдеться.

Стали відомі деталі оновлення камер смартфонів Google Pixel 8 та Pixel 8 Pro

Надширококутні камери теж зазнають змін. В Pixel 8 Pro на цьому місці використовуватиметься 64-мегапіксельний Sony IMX787, який також встановлено основним в Pixel 7a. При цьому, можливо, Pixel 8 Pro цього разу залишиться без режиму макро. Дешевший Pixel 8 також оновить надширококутний сенсор до Sony IMX386 з 12 МП.

Телефото залишиться ексклюзивом для Pixel 8 Pro, але цього року сенсор не зазнає змін.

Застосунок Google Camera також отримає декілька оновлень. Серед таких буде: можливість обрати ступінь розмиття фону при записі відео в режимі Cinematic; різна інтенсивність спрацювання спалаху в залежності від обставин — Adaptive torch; а також Segmentation AWB, що дозволить розділяти знімки на окремі частини та застосовувати відповідний баланс білого для кожного фрагменту (за допомогою ШІ, звісно).