Гарна легенда розповідає, що концепт-кар Porsche Mission X створено на честь 75-річного ювілею від дати офіційного заснування компанії Porsche. Мовляв: зробили собі подарунок!

Але є одразу два «але». По-перше, компанія Porsche сама у описі концепту Porsche Mission X починає згадувати минулі моделі: Porsche 959, Porsche Carrera GT, Porsche 918 – зауважте, що згадуються лише найбільш неймовірні гіперкари свого часу. Це наче натяк на позиціонування Porsche Mission X у вигляді потенційного най-най-най-флагману. Також згадується Porsche 917 – схожий силует кузова (що наразі побудовано навколо карбонового монокока), численні канали для повітря, відкидні підйомні дверцята.

По-друге, привертають увагу не лише натяки на відомих попередників, але й опрацювання технічних параметрів та нюансів. Наприклад, обіцяно співвідношення маси та потужності «один до одного» (тобто, 1 к.с. = 1 кг). А ще обіцяна притискна сила як у гоночних варіантів Porsche 911.

Аналогічно обіцяні амортизатори з можливістю незалежного регулювання стискання/відбою – це теж зі світу перегонів. До речі, як і кріплення колісних дисків однією центральною гайкою.

Цікаво: якщо всі вищезгадані моделі були автомобілями з двигунами внутрішнього згоряння (окремо або у вигляді гібрида, проте ДВЗ був), то концепт-кар Porsche Mission X створювався у вигляді електромобіля. Акумулятор має підтримувати технологію живлення на 900 вольтів та буде розміщений під передніми сидіннями – максимально низько до дороги.

Та й самі сидіння незвичні: це справжні гоночні ковші з розвиненими боковими частинами. Перед водієм – штурвал з панеллю приладів. Для пасажира – штурманський комп’ютер з великим хронометром. Тут живе дух перегонів!

Чи зможуть його відчути клієнти? Можливо у майбутньому. Нехай компанія називає електромобіль Porsche Mission X концептом, проте ретельність опрацювання деталей та минулі досвіди з Mission-концептами натякають нам на можливість серійного втілення моделі.