Чат-бот Google зі штучним інтелектом Bard поступово покращує свої навички у виконанні завдань, пов’язаних із логікою та міркуваннями. Про це пише TechCrunch із посиланням на інформацію технологічного гіганта.

В компанії зауважили, що завдяки техніці, яка називається «приховане виконання коду», Bard вдосконалюється саме в галузі математики та кодування.

В Google пояснили, що великі мовні моделі (ВММ), такі як Bard, по суті, є механізмами передбачення. Коли їм дають запит, вони генерують відповідь, передбачаючи, які слова, ймовірно, будуть наступними в реченні. Це робить їх гарними авторами електронних листів та есе, але дещо схильними до помилок розробниками програмного забезпечення.

Прагнучи усунути недоліки кодування та математики в загальних ВММ, Google розробив приховане виконання коду, що дозволяє Bard писати та виконувати власний код. Остання версія Bard визначає підказки, які могли б «виграти» від логічного коду, пише код, тестує його та використовує результат для генерування нібито більш точної відповіді.

Google стверджує, що відповіді нового Bard на «обчислювальні» словесні та математичні завдання були покращені на 30% порівняно з попередньою версією.

«Навіть з цими покращеннями, Bard не завжди буде відповідати правильно – наприклад, Bard може не згенерувати код, який допоможе оперативній відповіді, код, який він згенерує, може бути неправильним, або Bard може не включити виконаний код у свою відповідь», – зазначили в компанії.

Раніше повідомлялося, що чат-бот Google Bard буде доступний в 180 країнах, отримає нову мовну модель PaLM 2, темну тему та візуальний пошук.