В принципі фраза «для гурманів» – це загалом про купе Alpine A110: повернення культового імені з другої половини ХХ сторіччя, компактне купе з акцентом на керованість, високий прайс через рідкісні гоночні технології.

За таким рецептом автомобіль Alpine A110 останні кілька років знаходить вдосталь покупців, аби виправдати своє існування. Ще й творці встигають додавати нові й нові версії моделі. Ось, наприклад – представлено Alpine A110 R Le Mans Limited Edition, появу якого присвячено перегонам «24 години Ле-Ман».

Технічно автомобіль Alpine A110 R Le Mans Limited Edition повторює купе Alpine A110 R, що й так являє собою «заряджену» версію Alpine A110. Тобто, можна розраховувати на форсований 1,8-літровий турбодвигун (близько 300 к.с.) та 7-ступеневу коробку-робот, на потужніші гальма та доопрацьовану аеродинаміку. Крім того, такий автомобіль вирізняється численними карбоновими деталями: колісні диски, панель над центрально-розміщеним двигуном, навіть каркаси сидінь.

До речі, в салоні встановлені повноцінні спортивні «ковші», що поєднуються з блакитними лініями та позначеннями «24h Le Mans»: останні стали особливістю спец-версії Alpine A110 R Le Mans Limited Edition й зустрічаються як всередині, так і ззовні. А ще особливістю автомобіля Alpine A110 R Le Mans Limited Edition є пам’ятна табличка з записом порядкового номера – один з сотні, що плануються до випуску.

Отже, маємо справжню колекційну річ, що чудово виглядає та вміє прискорюватись 0-100 км/год за 3,9 секунди й набирати 285 км/год максимум. Напевно, такі автомобілі будуть на вагу золота вже в недалекому майбутньому. Проте вони недешеві вже й зараз: орієнтовна вартість купе Alpine A110 R Le Mans Limited Edition – від 150 тис. євро.