Встановлення останніх вітрових турбін на нідерландській морській вітроелектростанції Hollandse Kust Zuid потужністю 1,5 ГВт наближається до завершення. Про це пише electrek.

На початку місяця стало відомо, що останні компоненти турбіни були завантажені на вітроустановку Wind Osprey та прибули на місце.

Hollandse Kust Zuid розташована на відстані 18-35 км від узбережжя Нідерландів у Північному морі. Вона перебуває у спільній власності Vattenfall, BASF та Allianz.

Морська вітроелектростанція складається зі 140 вітрових турбін Siemens Gamesa 11.0-200 DD. Це – найбільші турбіни, які коли-небудь встановлювали у великих масштабах. Вони мають діаметр ротора 200 м і площу покриття 31,4 тис. кв. м.

Hollandse Kust Zuid не тільки стане найбільшою морською вітроелектростанцією у світі, перехопивши це «звання» в британської Hornsea 2 потужністю 1,3 ГВт, але й першою у світі морською вітроелектростанцією, яка буде побудована без субсидій.

Hollandse Kust Zuid вироблятиме електроенергію з відновлюваних джерел, еквівалентну річному споживанню 1,5 млн голландських домогосподарств. Очікується, що її введуть в експлуатацію цього літа.