Ще до старту гри для усіх гравців, який відбувся 5 червня 2023 р. (6 червня за Києвом) Diablo IV встановила низку рекордів. Про це пише Business Wire.

Diablo IV стала найуспішнішою грою Blizzard Entertainment за динамікою продажів, показавши рекорд попередніх замовлень як на ПК, так і на консолях. Конкретних цифр Blizzard поки що не називає, але каже, що за чотири дні до повноцінного старту гри, з 1 по 5 червня, гравці витратили на звільнення Санктуарія від демонів 93 млн годин, або 10 000 років. І звісно ж, не усі грали майже без відпочинку, щоб першими прокачати персонажа до максимального 100-ого рівня. Тож це дійсно вражаюча цифра.

«Роки розробки пройшли для команди Diablo IV як одна мить, – сказав Род Фергюссон, генеральний менеджер Diablo. – Ми надзвичайно пишаємося тим, що пропонуємо гравцям найбагатшу історію, яку будь-коли розповідали в Diablo. Гравці мають багатий вибір, включаючи індивідуальне налаштування персонажів, персоналізовані навички для боротьби з демонами, збір легендарної здобичі тощо, щоб збудувати власний стиль гри, або знайти новий підхід до гри. З моменту анонсу гри у 2019 році підтримка мільйонів гравців у всьому світі підштовхувала нас до цього релізу нашого темного бачення Санктуарія. Слався Ліліт, Благословенна Мати».

Редакція «Межі» готує власну рецензію на Diablo IV, але одно можемо сказати вже зараз – це дійсно найкраща частина Diablo за усю історію серії.