Протягом багатьох років доступ до бета-версії iOS для розробників був доступний лише через обліковий запис вартістю $99 на рік. Проте цього року Apple вирішила змінити ситуацію і значно розширити доступ, зробивши бета-версію iOS 17 для розробників та інші бета-версії свої операційних систем безплатними для всіх, хто зареєструється в програмі для розробників.

Apple офіційно оголосила про цю зміну на своєму вебсайті для розробників, де порівнюються нові безплатні та платні варіанти членства. Хоча бета-версії доступні без сплати $99, щоб їх встановити всеодно треба пройти реєстрацію як розробника. Певно Apple таким кроком хоче заохотити більше користувачів спробувати свої сили у створенні застосунків для операційних систем компанії.

«Розробляти для платформ Apple ще ніколи не було так просто. Щоб розпочати розробку додатків для iOS, iPadOS, macOS, tvOS та watchOS, просто завантажте Xcode з Mac App Store. Якщо ви готові поширювати програми серед користувачів, програма для розробників Apple надає все необхідне, щоб створювати додатки з розширеними можливостями і робити їх доступними по всьому світу. Ви також можете розповсюджувати кастомні програми для певних компаній або власні додатки в межах вашої організації» – йдеться на сайті Apple для розробників.

Якщо ви вирішили зареєструватися та спробувати бета-версію iOS 17, то маєте пам’ятати, що вона може містити помилки та проблеми з продуктивністю і не призначена для встановлення на основний пристрій.