Укрпошта попередила користувачів про нову шахрайську схему. Про зловмисні дії попередив генеральний директор компанії Ігор Смілянський в своєму Telegram-каналі.

«Останні тижні багато людей отримали повідомлення, що до них прямує посилка, але вона йде не на ту адресу, тому потрібна переадресація. Після того, як ви переходите за посиланням, з вас вимагають 18 гривень за цю послугу і крадуть номер вашої картки», – розповів він.

За словами гендиректор Укрпошти, за кілька днів було заблоковано до 10 таких шахрайських сайтів, але вони продовжують генеруватися.

Також Ігор Смілянський пояснив, як можна відрізнити шахраїв. По-перше, в компанії є послуга пере адресації, але вона завжди ініціюється або одержувачем, або відправником. Але ніколи Укрпоштою, тому вона ніколи не надсилатиме користувачам такі повідомлення.

Крім цього, він звернув увагу на те, що в посиланнях Укрпошти ніколи немає незрозумілих літер, а єдиним і офіційним сайтом є Ukrposhta.UA.

«Як запам’ятати? Просто! Ми ж «Доброго вечора, ми з України», а Україна – це UA», – підкреслив Ігор Смілянський.

Нагадаємо, що З 1 червня Укрпошта запустила для своїх клієнтів новий вид поштових відправлень – «Дрібний пакет PRIME» до Сполучених Штатів Америки. Перемовини з національним поштовим оператором США – USPS, які тривали 8 місяців, завершилися успішним підписанням договору про співпрацю.