Традиційно, комп’ютери від Apple не дуже адаптовані для ігор, адже більшість з них macOS не підтримує. Але сторонні розробники все ж працюють над програмами, які допоможуть пограти (або хоча б спробувати) в щось цікаве й власникам Mac. Одним з таких рішень є CrossOver від CodeWeavers.

Так, розробник повідомив, що анонсована півтора року тому підтримка DirectX 12 має з’явитися починаючи з CrossOver 23. Першою грою з DirectX 12, яка нині проходить тестування, стала Diablo II Resurrected.

Щоправда, розробник визнає, що така підтримка не є легким завданням та припускає, що кожна окрема гра потребуватиме додаткової уваги:

У нас з’явилися перші ознаки підтримки DirectX 12, й наша команда QA підтвердила, що Diablo II Resurrected працює на macOS з ранніми пре-альфа-збірками CrossOver 23, які вийдуть пізніше цього літа. Баги все ще є, але сам факт того, що вона працює, — це величезна перемога.

Хоча ми в захваті від цього прориву, ми визнаємо, що наша подорож тільки починається. Дослідження нашої команди показали, що не існує єдиного чарівного ключа, який би розблокував підтримку DirectX 12 в macOS. Щоб запустити лише Diablo II Resurrected, нам довелося виправити безліч помилок, пов’язаних з MoltenVK та SPIRV-Cross. Ми припускаємо, що так буде й з іншими іграми з DirectX 12 — нам доведеться додавати підтримку для кожної гри окремо, і в кожній грі, ймовірно, буде виявлено декілька помилок.

CrossOver 23 додасть підтримку DirectX 12 іграм на Mac

Тож, першу бету CrossOver 23 можна буде випробувати вже цього літа. Фанатам геймінгу, які користуються цим застосунком, залишається сподіватися, що їхні улюблені ігри згодом все ж отримають підтримку DirectX 12. Надія є.