Ілона Маска звинуватили в тому, що він знав про злети та падіння криптовалюти Dogecoin та навіть мав «фідуціарні відносини» з цією мем-монетою. Про це пише Gizmodo.

В інсайдерській торгівлі мільярдера звинуватили люди, які подали проти нього позов на $258 млрд за спроби завищити ціну Dogecoin. Позов подали інвестори компаній Ілона Маска, зокрема Tesla, SpaceX і Boring Co.

Вони стверджували, що бізнесмен керував своєрідною фінансовою пірамідою, намагаючись змусити людей інвестувати в криптовалюту і збагатитися на цьому. Минулого місяця адвокати Маска попросили суд відхилити позов, заявивши, що він є вигадкою.

Тепер інвестори подали клопотання про внесення змін до позову, щоб об’єднати кілька вимог та додати твердження про те, що Ілон Маск вплинув на створення монети-мема. Вони стверджують, що Маск підняв ціну криптовалюти на 36 000% у травні 2021 року якраз перед тим, як назвав Dogecoin обманом у прямому ефірі шоу Saturday Night Live.

Також у позові згадуються епатажні криптовалютні акції Ілона Маска. Приміром, у квітні він змінив логотип Twitter із синім птахом на зображення собаки породи Сіба-іну Кабосу – натхненника відповідного мему і, як наслідок, Dogecoin. Витівка підняла ціну криптовалюти на 30%, однак стрімко впала після того, як лого прибрали. За твердженнями інвесторів, того місяця Маск продав близько $124 млн у Dogecoin.

Нагадаємо, що Dogecoin — це криптовалюта, базована на Litecoin. Вона названа на честь відомого інтернет-мема Doge, і загалом з’явилася, як жарт.