Часто статистичні дані використання смартфонів мають в собі пункт «свічерів» — користувачів, які з різних причин змінили операційну систему смартфона. Але цікавим також є привід, який передував подібній зміні.

Це стало рушієм для чергового опитування CIRP (Consumer Intelligence Research Partners), яке й дає відповідь на таке питання. Перед цим ще одне дослідження показало, що 15% покупців нових iPhone в США якраз є свічерами з Android.

Виявляється, понад половина нових користувачів iPhone — 53% — відмовилися від Android через незадовільний досвід використання попереднього пристрою. Серед проблем користувачі зазначили, що «старий смартфон їх не влаштовував, тому що він застарів, потребував ремонту, або мав певні недоліки, які впливали на їхній користувацький досвід».

Другим сетом — 26% — найпоширеніших причин віддати перевагу iPhone стали пошуки «кращої камери, розширених можливостей аксесуарів, або інтуїтивно зрозумілішого інтерфейсу».

При цьому 15% серед опитуваних вважають, що витрати на новий iPhone склали «менше, ніж вони очікували, або ніж на аналогічний смартфон на базі Android». Це можна пояснити чималою кількістю різних акційних пропозицій та дисконтів на локальному ринку.

Й лише невелика решта з 6% респондентів перейшла на iPhone через iMessage та FaceTime. Традиційно серед американських користувачів саме ці сервіси від Apple є одними з найпоширеніших для спілкування з родиною та друзями. Й це є одним з факторів, який навпаки утримує користувачі iPhone від переходу на Android.

Опитування CIRP показало, чому користувачі змінюють Android на iPhone

Напевно, серед наших читачів також є чимало таких, які мали досвід переходу від однієї операційної системи до іншої. Розкажіть нам в коментарях, чому саме було прийнято таке рішення.