Такі виставки, як Computex 2023, дають унікальну можливість побачити продукти, які ще не були офіційно анонсовані. Саме так сталося з останньою версією ноутбука MSI Prestige 16 Studio, який з’явився на демонстраційному стенді компанії. Особливість модифікації в тому, що для неї використовувся довгоочікуваний процесор Intel 14-го покоління під кодовою назвою Meteor Lake.

MSI Prestige 16 Studio with Meteor Lake CPU

Раніше цього року на виставці CES 2023 компанія MSI представила початкову версію Prestige 16, оснащену чипами Core i7 13-го покоління (Raptor Lake). Однак версія, показана на виставці Computex 2023, схоже, була оснащена майбутнім процесором Intel Meteor Lake, хоча в її специфікації було неоднозначно зазначено, що вона оснащена “новітнім процесором Intel Core i7”.

Демонстраційний Prestige 16 був оснащений загадковим процесором Intel Core i7, який може похвалитися 22 потоками. Тобто ймовірно мова йде про Meteor Lake, що містить шість P-ядер, вісім E-ядер і два E-ядра в плитці SoC (6+8+2). Тільки P-ядра підтримують Hyper-Threading, тому процесор має 16-ядерну 22-потокову конфігурацію (6/12+8+2).

MSI показала на Computex 2023 ноутбук на процесорі Meteor Lake

Примітно, що чіп також мав на борту спеціалізований процесор Movidius VPU, що є відмінною характеристикою серії Meteor Lake. Хоча тактова частота була вказана на рівні 3,1 ГГц, залишалося неясним, чи це була остаточна специфікація.

MSI Prestige 16 виготовлений з магнієво-алюмінієвого сплаву та важить лише 1,5 кг. Для порівняння, попередня версія важила 2,1 кілограма, тож версія на базі Meteor Lake втратила приблизно 29% своєї ваги.

Ноутбук отримав 16-дюймовий IPS-дисплей з роздільністю 2560×1600. Специфікації панелі залишилися незмінними порівняно з попередньою ітерацією. Однак MSI не підтвердила, чи зберегла нова модель частоту оновлення 165 Гц. Тим не менш, панель могла похвалитися сертифікацією на 100% охоплення колірного простору DCI-P3.

Відвідувачам виставки було представлено два варіанти Prestige 16. Стандартна модель – Evo з сертифікатом Intel Evo, що свідчить про наявність інтегрованої графіки Intel Iris Xe. Тоді як версія Studio поєднувала процесор Intel Meteor Lake з графічним процесором NVIDIA GeForce RTX 4060 Laptop.

MSI показала на Computex 2023 ноутбук на процесорі Meteor Lake

MSI похвалилася винятковим часом автономної роботи Prestige 16 – приблизно 24 години. Однак компанія не надала детальної інформації про те, як саме тестувалась автономність. Ноутбук підтримує USB PD Revision 3.1 для зарядки до 140 Вт. До того ж Prestige 16 оснащений одним портом HDMI, двома портами USB Type-C та одним портом USB Type-A. Ноутбук має вбудований кардрідер для SD-карт і порт Ethernet. Крім того, на відміну від попередніх моделей Prestige 16, датчик відбитків пальців у новій моделі вбудований у кнопку живлення, а не на тачпаді.

Згідно з повідомленням MSI, Prestige 16 Studio/Evo з’являться у продажу в четвертому кварталі цього року.