Meta анонсувала нову гарнітуру віртуальної реальності Quest 3

Марк Цукерберг презентував Meta Quest 3 – довгоочікувану гарнітуру віртуальної реальності нового покоління. Варто відзначити, що момент він обрав, напевно, найбільш сприятливий — навколо цієї теми наразі великий хайп, адже Apple має представити власну гарнітуру вже за декілька днів.

Як і модель Quest Pro, Quest 3 має режим змішаної реальності й підтримує повноколірне наскрізне відео. Це дозволяє користувачам бачити кольорову версію фізичного простору навколо них за допомогою зовнішніх камер. Пристрій зможе поєднувати елементи доданої реальності із зовнішнім світом. Цукерберг каже, що це “перша масова гарнітура з кольоровою змішаною реальністю у високій якості”.

Також глава Meta стверджує, що гаджет обладнано чипсетом Qualcomm “нового покоління”, який пропонує вдвічі вищу продуктивність графіки, ніж Quest 2. Новинка має бути найпотужнішою гарнітурою Meta. При цьому Quest 3 на 40 відсотків тонша і має бути комфортнішою, ніж попередня версія.

Meta переробила і контролери Quest 3. Вони стали більш ергономічними й включають технологію тактильного зворотного зв’язку TruTouch. Окрім того, нові контролери не мають зовнішніх кілець відстеження.

Вартість Meta Quest 3 стартує з відмітки $499 за версію зі 128 ГБ накопичувачем. Гарнітура надійде у продаж восени в усіх країнах, де пропонується Quest 2. Quest 3 матиме сумісність з усіма програмами, які доступні для попередника.

Також Meta анонсувала випуск оновлення для моделей Quest 2 і Quest Pro, яке підвищить продуктивність їх CPU і GPU та додасть функцію Dynamic Resolution Scaling.