Після встановлення рекорду за кількістю людей у космосі частина астронавтів вирушила на Землю. Чотири приватних астронавти компанії Axiom Space, які провели 10 днів на МКС у рамках місії Axiom Mission 2 (Ax-2), повернулися на Землю.

Нагадаємо, до складу місії Ax-2 входила досвідчена астронавтка Пеґґі Вітсон (3 польоти, 673 дні у космосі), яка є зараз астронавткою Axiom Space, комерційний астронавт Джон Шоффнер, колишній гонщик, який брав участь у перегонах Nürburgring 24 Hours, та двоє саудівських астронавтів – військовий пілот Алі Аль-Карні та перша саудівська жінка-астронавт біолог та медик Райяна Барнаві.

Наступна комерційна місія Axiom Mission 3 запланована на листопад 2023 р. У її складі американо-іспанський астронавт (подвійне громадянство) Майкл Лопес-Алегріа (Axiom Space), який виконає свій п’ятий політ у космос, а також італійський астронавт Вальтер Вілладі (перший політ) та турецький астронавт (Альпер Гезеравці). Ім’я четвертого члена екіпажу поки що не оголошено.

Місія Axiom Mission 4 планується на 2024 р., а у 2025 р. Axiom Space планує розпочати будівництво власного сегмента МКС, який буде складатися з декількох модулів, включаючи обсерваторний з величезним скляним куполом.

Приватні астронавти другої місії Axiom Space повернулися на Землю