Часом виробники аксесуарів знаходять незвичні «гібридні» рішення, про поєднання яких ви не часто задумуєтесь. Так, наприклад, результатом поєднання зусиль стартапів Phihong, Vinpower та Silanna Semiconductor став блок живлення iXCharger, який заразом має вбудований накопичувач для бекапів. Прототип такого продемонстрували на виставці Computex.

В невеличкому корпусі БЖ знайшли місце для SSD ємністю від 32 ГБ до 1 ТБ. При цьому потужність такого блока складає 65 Вт, що як раз має підійти для більшості смартфонів та ультрабуків. До того ж він побудований на базі GaN-технології третього покоління.

Окремо варто зазначити, що в комплекті буде travel kit з варіантами адаптерів під різні стандарти розеток. А для використання накопичувача виробник забезпечить безплатний застосунок для автоматичних бекапів пристроїв з ОС Android та iOS.

Виробники ще формують остаточну вартість продукту, але очікується, що вона буде складати приблизно від $50 до $200 в залежності від ємності сховища. Фінальне виробництво планують запустити в серпні цього року.