У мережі з’явилися скриншоти на яких можна побачити, що росіяни почали вербувати військових на контрактну службу у іграх War Thunder та «Мир танков» («Світ танків»).

На скриншоті з гри War Thunder видно, як у загальному чаті один з гравців оголошує що «Районний військовий комісаріат м. Санкт-Петербург запрошує на військову службу по контракту в лавах збройних сил Російської Федерації».

Росіяни вербують військових у іграх War Thunder та «Мир танков»

Майже такий самий скрин є і з гри «Мир танков», але у ньому йдеться про військовий комісаріат м. Мурманськ.

Росіяни вербують військових у іграх War Thunder та «Мир танков»

Нагадаємо, ще у квітні 2022 р. Wargaming оголосила про вихід з ринків Росії та Білорусі. Гра World of Tanks на цих територіях була передана Lesta Studio (до речі, з Санкт-Петербурга). Сама Wargaming неодноразово підкреслювала, що гра World of Tanks вже не має відношення до гри «Мир танков».

Щодо Gaijin Entertainment, авторів War Thunder, то вони нікуди з Росії виходити не збиралися і мають виражену проросійську позицію.

Російська ігрова спільнота вважається найбільш токсичною та найбільш агресивною у світі. Серед російських гравців, особливо у мілітарні ігри, дуже багато тих, хто підтримує військову агресію проти України, тож не дивно, що саме тут росіяни намагаються вербувати своє гарматне м’ясо.