Ми звикли до гасла «швидше, вище, сильніше» й очікуємо від оновлень автомобільної техніки постійного покращення результатів. Проте інколи буває навпаки. Ось, наприклад, видання electrek розповідає про відновлення продажів Tesla Model 3 Long Range AWD на ринку США – і особливу увагу привертає до себе заявлена автономність пробігу у 333 милі (536 км) за правилами замірів ЕРА.

Наче й непоганий показник: більше півтисячі кілометрів на одному заряді акумулятора, які ще отримані у доволі реалістичному тестовому циклі. Якби не одне «але»: приблизно рік назад для електромобілю Tesla Model 3 Long Range AWD обіцяли запас ходу 358 миль або 576 км.

Схоже, зменшення запасу ходу пов’язано з переведенням електромобілю Tesla Model 3 на акумулятори типу LFP, що зроблені на основі заліза, замість минулих акумуляторів на основі нікелю. Відомо, що такі LFP-акумулятори мають меншу питому енергоємність у перерахунку до ідентичних розмірів та ваги – що ми, схоже, і спостерігаємо у цьому випадку. А ще такі LFP-акумулятори можуть мати китайське походження.

Цікаво, чи стане все це на заваді популярності електромобіля Tesla Model 3 Long Range AWD, продажі якого мають стартувати вже у червні?…