На виставці інформаційних технологій Computex 2023, що зараз проходить у Тайбеї, NVIDIA презентувала Avatar Cloud Engine (ACE), нову систему штучного інтелекту для створення інтерактивних NPC. ACE складається з кількох інструментів, які й створюють комплексну систему “живого спілкування” з неігровими персонажами.

За думкою NVIDIA, працювати це має приблизно так: гравець замість того, щоб обирати один з варіантів діалогу в ігровому меню, просто натискає кнопку, промовляє репліку, ACE розпізнає текст за допомогою інструменту NVIDIA Riva, тоді як інший інструмент – NVIDIA NeMo, генерує відповідь (базуючись на лорі гри та передісторії персонажів), причому від “контрпродуктивних” або небезпечних розмов гру захищатиме ще один компонент – NeMo Guardrails.

І, нарешті, NVIDIA Omniverse Audio2Face миттєво створюватиме анімацію обличчя, відповідну до щойно згенерованого аудіо. Audio2Face підтримує Unreal Engine, тому розробники можуть додавати такі анімації безпосередньо до персонажів Metahuman.

Nvidia продемонструвала роботу Avatar Cloud Engine на прикладі розмови живого гравця з власником раменної, під час якої гравець отримує побічний квест. Чесно кажучи, принаймні цей діалог звучить не набагато краще за ті самі варіанти відповідей, прописані самими розробниками, але якщо в іграх ШІ дійсно так реагуватиме на живу мову гравців, то це цілком може призвести до створення абсолютно нових ігрових жанрів.

Що ж, чекаємо на справжнє демо, щоб оцінити якість роботи Avatar Cloud Engine власноруч.