YouTube вирішив позбутися Stories – розділу тимчасових відео, які зберігаються на платформі протягом семи днів. Функція перестане бути доступною користувачам 26 червня.

Stories були представлені у 2017 році. Тоді вони називались Reels, їх могли публікувати тільки канали, які мали понад 10 000 підписників. Stories мали стати додатковим джерелом контенту для користувачів – креатори, наприклад, могли публікувати там новини каналу, чи демонструвати закадровий контент. Втім, не схоже, що Stories набули великої популярності – навіть YouTube не надто активно популяризував цю функціональність.

За відсутності Stories, YouTube хоче, щоб креатори публікували більше контенту в розділах Community (Спільнота) та Shorts. Перший дозволяє створювати текстові публікації, прикріпляти зображення, відео, проводити опитування та вікторини. Shorts – це розділ із вертикальними відео, який YouTube намагається активно просувати останнім часом. Зокрема, у лютому сервіс почав ділитися прибутком від реклами з креаторами, які публікують Shorts.