Bungie перезапускає всесвіт шутерів Marathon, анонсуючи нову гру серії після 30-річної перерви. Зустрічайте Marathon!

Колись, на початку 1990-х років, задовго до Myth, Oni, Halo та Destiny, студія Bungie розробляла ігри лише для платформи Apple – класичної Mac OS та трохи для консолі Apple Pippin. Того часу шутер Marathon від Bungie, який вийшов у 1994 році, вважався одним з найкращих шутерів свого покоління, але ПК-геймери його так і не побачили. У 1995 р. з’явився Marathon 2: Durandal, у 1996 р. – Marathon Infinity. Тож це класична трилогія.

Оригінальні Marathon були однокористувацькими FPS з мультиплеєром. Новий Marathon – це змагальний PvP-шутер з механікою евакуації нагороди. Але події нової гри відбуваються у тому самому всесвіті, де на орбіті Тау Кита IV висить покинутий корабель колоністів, 30 000 пасажирів якого таємничим чином зникли. Гравці виступають у ролі кібернетичних «бігунів», які змагаються за скарби та славу на поверхні планети.

Якщо вам здалося, що дещо в стилістиці нового Marathon позичено з Destiny 1/2, то ви помиляєтесь. Насправді серія Destiny позичила багато що у класичної трилогії Marathon.

Новий Marathon вийде на Windows ПК, PlayStation 5, Windows та Xbox Series X і підтримуватиме кросплей між платформами. Дати релізу у гри поки що нема.