Генеративний ШІ семимильними кроками продовжує підкорювати світ, тож це було лише питанням часу коли він з’явиться у Photoshop. Adobe анонсувала новий інструмент Generative Fill, який з’явиться у фоторедакторі пізніше в цьому році. Компанія обіцяє “новий магічний підхід”, адже ви зможете додавати, видаляти та розширяти візуальний контент, використовуючи текстові описи.

В основі Generative Fill лежать технології генеративного штучного інтелекту Firefly від Adobe. У відео вище можна побачити приклади використання нової функціональності. Можна змінювати вже наявні частини зображення, домальовувати нові частини сцени, при цьому програма запропонує декілька згенерованих варіантів на вибір. Компанія відзначає, що інструмент намагатиметься зберегти перспективу, освітлення і стилістику оригінальної сцени, дозволяючи вам радикально змінювати зображення, прикладаючи мінімум зусиль.

Щоб спробувати відокремити роботу ШІ від інших на етичному рівні, компанія каже, що її модель поточного покоління навчається лише на зображеннях Adobe Stock та іншому “публічному контенті без обмежень авторського права”. Крім того, зображення ШІ, створені у Photoshop, будуть закодовані за допомогою невидимого цифрового підпису, який вказуватиме, що вони створені ШІ.

Generative Fill стане доступним у бета-версії Photoshop відсьогодні. Adobe додає, що функція буде загальнодоступною у другій половині 2023 року. Також Generative Fill можна випробувати в окремому модулі Adobe Firefly.