Якщо ви шукаєте якісний, функціональний і доступний дрон — зверніть увагу на FIMI X8 SE 2022. Він підходить для виконання різних завдань, легкий у керуванні та коштує всього 23 499 грн.

На прохання Цитруса цей дрон тестували військові й в статті ви зможете дізнатися чи пройшов він цю перевірку та чим особливо вразив. А також основні характеристики FIMI X8 SE 2022 та його переваги, які заявлені виробником.

FIMI X8 SE 2022 — компактний квадрокоптер з великими можливостями

Квадрокоптер FIMI X8 SE 2022 — це компактна модель, яка здатна розвивати максимальну швидкість до 65 км/год та літати на одному заряді до 35 хвилин за умов відсутності вітру та швидкості не більше 8 м/с. Такі показники характерні для дронів вищої цінової категорії, таких як DJI Mavic, наприклад. Тому FIMI X8 SE 2022 перевершує всі очікування та вражає своєю стабільною роботою та досить витривалою батареєю. 

Перший погляд

У складеному вигляді дрон має такі розміри: 204 x 106 x 72,6 мм і важить 765 грамів. Завдяки такій компактності його зручно брати з собою. Тим більше, що в комплекті для цього йде спеціальна сумка. Також базова комплектація передбачає ще додаткову батарею та гвинти, кришку для карданного підвісу, пульт ДУ, викрутку та USB-кабель.

FIMI X8 SE 2022 — компактний квадрокоптер з великими можливостями

Загальні характеристики

  • 48 Мп 4K камера побудована на 1/2.0-дюймової матриці CMOS;
  • гучність 7 дБм;
  • 3-кратний цифровий зум;
  • режими F-Log та DNG RAW;
  • формат відеостиснення H.264/H.265;
  • передача відеопотоку за допомогою цифрової системи 3-го покоління RokLink;
  • підтримка карти пам’яті до 256 ГБ.

FIMI X8 SE 2022 — компактний квадрокоптер з великими можливостями

Розумні режими польоту

Як і більшість висококласних дронів, FIMI X8 SE 2022 має вбудовані інтелектуальні режими польотів. Розробляйте план польоту у своєму смартфоні та встановлюйте певні точки інтересу, а дрон слідуватиме вашому маршруту. Разом з цим різні режими зйомки, такі як: «Паралельне стеження», «Основне стеження» або «Фіксоване стеження» допоможуть вибрати найбільш підходящий ракурс і метод для проходження за об’єктом.

Стійкість до погодних умов і точна посадка 

З Fimi X8 SE 2022 ваші польоти більше не залежатимуть від примх погоди. Цей невеликий дрон розроблений таким чином, щоб бути стійким до дощу, вітру (опір вітру до 8-го рівня) та снігу. Також пристрій використовує бічну камеру, щоб розпізнати стартовий майданчик та приземлитися прямо на нього.

Мобільний застосунок та зручний пульт 

Знімайте і тут же діліться відео в прямому ефірі через соціальні мережі за допомогою застосунку Fimi Navi 2020. Його зручний і простий інтерфейс дозволяє більш інтуїтивно керувати дроном. А з’єднання plug and play між контролером та мобільним телефоном через кабель OTG не вимагає жодних складних налаштувань.Контролер спроєктований таким чином, щоб забезпечити найкраще захоплення та комфорт. Має знімні джойстики, висувний корпус, а також сумісний з майже усіма смартфонами та навіть планшетами, включаючи iPad Mini.

Якісні нічні знімки

Технологія багатокадрового шумозаглушення та велика 1/2-дюймова апертура сенсора гарантують, що камера захопить усі деталі, необхідні для створення деталізованих нічних відео.

А тепер найцікавіше — як проявив себе дрон під час тестування

Максимальна висота підйому — 800 м, яку дрон подолав за 11 хвилин, зберігаючи при цьому стабільний сигнал.

Максимальна швидкість у спорт-режимі при вітрі 11 км/год сягала до 12 м/с. Максимальна дальність – 10 км. Дрон має алгоритм стабілізації LOS третього покоління, датчик керування з точністю 0,005º і повністю закриту сервосистему. Разом вони забезпечують чудове гасіння вібрацій у режимі реального часу та легке управління, яке можна здійснювати за допомогою спеціального пульта чи смартфона.  

Під час тестування відмітили також якість зв’язку та стабільність передачі зображення. Протягом всіх 4 км шляху (туди-назад), навіть з урахуванням холмистої місцевості, зв’язок з пультом жодного разу не перервався. Це дуже гарний показник, бо, наприклад, DJI Mini 2 стабільно втрачає зв’язок після 400 м. 

FIMI X8 SE 2022 вже доступний у Цитрусі. І оскільки дрони можуть виконувати різні задачі, цей можна застосовувати як альтернативу дорожчим моделям для “простіших” польотів.  Адже його вартість складає всього 23 499 грн, а для ЗСУ діє додаткова знижка 5%.