Майбутня провідна компанія в галузі штучного інтелекту, швидше за все, створить персонального цифрового агента, який зможе виконувати певні завдання за людей. Таку думку висловив співзасновник Microsoft Білл Гейтс під час заходу Goldman Sachs і SV Angel у Сан-Франциско, пише CNBC.

На його переконання, технологія буде настільки глибокою, що зможе докорінно змінити поведінку користувачів.

«Хто б не виграв персонального агента, це дуже важливо, тому що ви більше ніколи не підете на пошуковий сайт, ви більше ніколи не підете на сайт для підвищення продуктивності, ви більше ніколи не підете на Amazon», – сказав він.

Білл Гейтс допустив, що цей ще не розроблений ШІ-помічник зможе зрозуміти потреби та звички людини. При цьому шанси на те, що майбутній переможець в галузі ШІ буде або стартапом, або технологічним гігантом, – однакові.

«Я був би розчарований, якби Microsoft не перемогла, – зазначив він. – Але мене вразили кілька стартапів, зокрема Inflection (Inflection.AI – ред.)».

Співзасновник Microsoft переконаний, що пройде певний час, перш ніж потужний цифровий агент майбутнього буде готовий до використання. До того часу компанії впроваджуватимуть у свої продукти так звані технології генеративного ШІ, подібні до ChatGPT.

Також Білл Гейтс зауважив, що ШІ прискорить інновації в космосі і призведе до більш досконалої розробки ліків. На його думку, людство наближається до створення ефективних медикаментів для лікування таких хвороб, як Альцгеймера, а випробування нових препаратів на людях, можливо, відбудуться вже за 10 років.

Раніше повідомлялося, що штучний інтелект здатен змінювати мислення користувачів без їхнього відома. Один з експериментів у цьому напрямку стосувався написання есе з використанням штучного інтелекту. Під час виконання завдання ШІ міг підштовхувати учасників до тієї чи іншої точки зору, залежно від упередженості алгоритму.