Пандемія прискорила попит на роботів із цифровим «обличчям» і здатністю розмовляти. Вони набирають популярності в сферах роздрібної торгівлі та послуг, де працюють з працівниками та клієнтами. Про це пише The Wall Street Journal.

Один із таких прикладів – робот Moxi компанії Diligent Robotics зі штату Техас (США). Її задача – виконувати рутинну роботу з доставки ліків та лабораторних зразків. Виробник розробляв лікарняних роботів протягом двох років до пандемії, але не мав жодного в польових умовах.

За кілька місяців це змінилося. Diligent швидко відреагували на пандемію та зараз є частиною загальногалузевого перевороту, щоб визначити, яку роль відіграватимуть сервісні роботи в пост-ковідному світі.

«Ми мали чудову нагоду мати продукт, який був готовий вийти на ринок і реально допомогти командам, які надають допомогу на передовій, роздаючи ЗІЗ (засоби індивідуального захисту)», – розповіла генеральна директорка компанії Андреа Томаз.

За її словами, Diligent не бачить, щоб роботи використовувалися так і надалі. Але є багато інших можливостей для підвищення операційної ефективності, які можна отримати завдяки автоматизації. Робот може переносити по лікарні речі, які зазвичай переносили б вручну, і це має позачасове застосування.

Ставлення до Moxi у кожного своє. Приміром, пацієнти від неї в захваті. А от медсестри непокоїлися – на їхню думку, це марна трата грошей, які можна було б використати для найму людей та платити їм більше. Натомість Адміністрація лікарні була загалом задоволена.

Ще один приклад, коли роботи успішно працюють поруч із іншими працівниками, – це ресторан в Орегоні, який належить колишньому інженер-програмісту Nike. Тут електронні помічники доставляють їжу. Власник ресторану придбав робота в китайської компанії Pudu Robotics, реагуючи на виклики пандемії. А зараз це перетворилося на інструмент соціального дистанціювання.

«Ми не можемо однозначно сказати, що роботи не замінять людей, але я думаю, що до цього ще далеко. Зараз ми дивимося на роботів як на інструмент. Раніше ми мили посуд вручну, тепер ми використовуємо для цього машини», – додали в ресторані.

Попри ефективність та практичність роботів, є немало хвилювань, що вони можуть «забрати» роботи в найманих працівників. Приміром, за дослідженням вчених із Массачусетського технологічного інституту та Бостонського університету, яке вони провели в 2020 році, кожним новим роботом на 1000 працівників у США заробітна плата знижується на 0,42%. При цьому співвідношення зайнятості до населення зменшується на 0,2%.