Компанія Apple обмежила використання ChatGPT та інших зовнішніх інструментів штучного інтелекту для деяких співробітників, оскільки розробляє власну аналогічну технологію. Про це пише The Wall Street Journal, ознайомившись із відповідним документом.

Згідно з ним, компанія стурбована можливим розголошенням конфіденційних даних з боку працівників, які використовують такі програми. Apple також заборонила своїм співробітникам використовувати Copilot від GitHub, що належить Microsoft, який автоматизує написання програмного коду.

Раніше під час телефонної розмови з аналітиками з приводу квартальних результатів Apple, гендиректор компанії Тім Кук висловив певне занепокоєння щодо досягнень в галузі ШІ.

«Я вважаю, що дуже важливо бути свідомим і вдумливим у тому, як ви підходите до цих речей, – сказав він. – Існує низка питань, які потребують вирішення, про що говорять у різних місцях, але потенціал, безумовно, дуже цікавий».

До слова, Apple відома своїми суворими заходами безпеки для захисту інформації про майбутні продукти та даних споживачів. Однак ця компанія – не єдина, що обережно ставиться до технологій ШІ. Приміром, JPMorgan Chase та Verizon заборонили її використання. Amazon.com закликав своїх інженерів, які хочуть використовувати ChatGPT для допомоги в кодуванні, використовувати власний внутрішній інструмент ШІ.

Apple була одним із перших учасників споживчого застосування штучного інтелекту, коли у 2011 році запустила голосового помічника Siri. За інформацією джерел, зараз компанія працює над власними великими мовними моделями.