З вечора 17 травня користувачі «Нова пошта» скаржаться на збій в роботі застосунку логістичного оператора. Програма не дає залогінитися, забрати посилку з поштомата, переглянути свої відправлення та здійснити оплату.

Як повідомляє Telegram-канал «Підслухано в ІТ», причиною збоїв в роботі застосунку є фішингова атака.

«Кажуть був фішинговий лист, зламали корпоративну пошту на gmail, а маючи її поклали все. В сортувальні центри виводять всі зміни. Оцінок та прогнозів ніхто не дає» – йдеться в пості каналу.

За даними джерел AIN.UA, через свої розміри та логістичну важливість «Нова пошта» справді стала важливою ціллю для російських хакерів, які постійно докладають зусиль для того, щоб завдати шкоди IT-інфраструктурі компанії.

Попри проблеми в роботі застосунку «Нова пошта», користувачі можуть відстежувати відправлення та сплачувати їх онлайн через сайт компанії. Зробити це можна за трек-номером відправлення або за номером телефону. На цей час сповіщення про нові посилки «Нова пошта» відправляє через Viber.

Оновлено о 12:37: Компанія «Нова пошта» опублікувала коментар щодо проблем в роботі застосунку:

«На жаль, через технічний збій мобільний застосунок Нової пошти та сервіс авторизації — тимчасово не працює. Тому наразі неможливо скористатися поштоматом та усіма послугами із застосунку.

Усім, хто очікує посилки у поштомат сьогодні, — найближчим часом  зателефонує оператор Нової пошти та уточнить ваші побажання: зручний для вас спосіб доставки або можливість зачекати отримання у поштоматі.

Водночас усі послуги по відправці посилок і вантажів, а також  фінансові послуги ви можете отримати у будь-якому нашому відділенні. Усі інші цифрові точки контакту – API, бізнес-кабінет, сайт — працюють.

Ми докладаємо усіх зусиль, щоб якнайшвидше відновити роботу мобільного застосунку. Щойно ми відновимо його роботу — одразу повідомимо у соціальних мережах та на сайті компанії».