Хайп навколо нової частини культової гри Grand Theft Auto продовжує збільшуватись. Згідно з новими повідомленнями, ми зможемо оцінити GTA VI вже наступного року. Здогадки базуються на фінансових прогнозах компанії Take-Two, яка володіє Rockstar Games, розробником франшизи, повідомляє Engadget.

Take-Two готується до релізу масштабного проєкту у 2025 фінансовому році, який допоможе вивести її “на ще більший рівень успіху”. Компанія очікує, що вона зможе досягти $8 мільярдів прибутку від проданих продуктів і послуг. Попри те, що назви ігор прямо не вказуються, франшиза Grand Theft Auto історично була одним із найбільших прибутків Take-Two.

Чистий прибуток від проданих продуктів і послуг Take-Two за попередній фінансовий рік досяг $5,3 мільярда, і це сталося здебільшого завдяки придбанню компанії Zynga. Перед цим компанія заробляла приблизно $3 мільярди на рік. Тож прогнозований стрибок майже на $3 мільярди у наступному році є величезним. І якщо Take-Two не планує ще одного величезного придбання, GTA – саме та франшиза, яка дозволить досягти цієї мети. Генеральний директор Take-Two Штраус Зельнік відмовився підтвердити чи спростувати інформацію стосовно того, що реліз GTA VI відбудеться наступного року.

“Заглядаючи наперед, 2025 фінансовий рік — це довгоочікуваний рік для нашої компанії. Протягом останніх кількох років ми готували наш бізнес до випуску неймовірно потужної серії проєктів, які, на нашу думку, виведуть компанію на ще більший рівень успіху. У 2025 фінансовому році ми плануємо увійти в цю нову еру, запустивши кілька революційних ігор, які, на нашу думку, встановлять нові стандарти в нашій галузі та дозволять нам досягти понад $8 мільярдів прибутків від проданих продуктів і послуг та понад $1 мільярда скоригованого операційного грошового потоку. Ми очікуємо зберегти цей імпульс, досягнувши ще вищих рівнів операційних результатів у 2026 фінансовому році та надалі”, – йдеться в пресрелізі Take-Two.

2025 фінансовий рік для Take-Two починається у квітні 2024 року й закінчується 31 березня 2025 року. І навіть якщо GTA VI не вийде наступного року, її реліз має відбутись на початку 2025-го.