Міністерство цифрової трансформації України в партнерстві з Google.org та «Фондом Східна Європа» представили новий масштабний проєкт – «Дія.Освіта». Це національна платформа, яка ставить на меті надати актуальні знання та навички, безплатно здобувати освіту, навчитися нової професії та знайти роботу. Проєкт має допомогти українцям підвищити свою цифрову грамотність, перекваліфікуватися або підвищити кваліфікацію, особливо коли вони шукають нові шляхи для працевлаштування.

Платформа «Дія.Освіта» – це продовження розвитку проєкту «Дія.Цифрова освіта», який був започаткований у 2020 році та орієнтувався на цифрові навички та грамотність. У грудні 2022 року Google.org в рамках своїх ініціатив щодо відновлення України надав грант у розмірі $2 мільйонів «Фонду Східна Європа» для співпраці з Міністерством цифрової трансформації України для масштабування та розвитку національної платформи «Дія.Цифрова освіта».

Протягом останніх шести місяців учасники програми Google.org Fellows, включаючи менеджерів продуктів, інженерів програмного забезпечення та менеджерів з маркетингу, працюючи на безоплатній основі, спільно з Міністерством цифрової трансформації, допомогли розробити новий розділ проєкту, що пропонує курси для затребуваних професій у форматі освітніх серіалів, а також профорієнтаційний тест для вибору відповідної професії та розділ пошуку роботи, що інтегрує популярні українські сервіси вакансій.

Платформа «Дія.Освіта» пропонує індивідуальний шлях навчання для різних аудиторій та вікових груп, включаючи школярів та людей похилого віку. Усі учні, що успішно пройшли курс, отримають сертифікат «Дія.Освіта» і зможуть розпочати пошук роботи на найбільших українських біржах прямо на порталі. Контент платформи доступний як українською, так і англійською мовами. Реєстрація на платформі можлива за номером мобільного телефону або через акаунт у соціальних мережах.