Logitech та iFixit оголосили про початок співпраці, щоб зменшити кількість електронних відходів та заохотити клієнтів до самостійного ремонту пристроїв Logitech, що вийшли з ладу після закінчення гарантійного терміну. Ініціатива передбачає постачання запасних частин, акумуляторів та покрокових інструкцій з ремонту для вибраних продуктів Logitech.

Компоненти програми будуть централізовані в iFixit Logitech Repair Hub, де користувачі зможуть придбати запчастини окремо або обрати комплексні Fix Kit. Ці набори містять всі необхідні деталі та інструменти для виконання ремонту.

Реалізація цієї ініціативи розпочнеться влітку цього року з моделей мишей MX Master та MX Anywhere від Logitech, які першими будуть включені до цієї програми. На сайті iFixit можна буде купити до них потрібні інструменти та запчастини. Наприклад, вартість оригінального акумулятора для Logitech MX Master 3 встановлена на рівні $14,99 в комплекті з Fix Kit, та $24,99 як окрема запчастина.

Зараз в iFixit Logitech Repair Hub можна знайти безліч продуктів Logitech, включаючи клавіатури, вебкамери, навушники, ігрову периферію та Bluetooth-колонки. Деякі з них ще чекають на інструкції, інші вже мають детальний опис для ремонту. Один з таких посібників був наданий учасником спільноти iFixit для заміни акумулятора в Logitech H800 Wireless. Можна тільки сподіватися, що активна участь спільноти дозволить швидко розширити кількість пристроїв Logitech, які можна відремонтувати самостійно.

Компанія Logitech зазначила, що до 2030 року глобальні обсяги електронних відходів перевищать 75 мільйонів тонн через високе споживання та обмежені можливості ремонту гаджетів. Намагаючись протистояти цьому, Logitech закликає своїх клієнтів обслуговувати та ремонтувати свої пристрої самостійно, зменшуючи необхідність викидати їх на звалище.