Студії 20th Century Studios, New Regency та Entertainment One показали трейлер нового фільму про штучний інтелект, який вийшов з-під контролю. Про це йдеться на офіційному сайті стрічки під назвою «Творець».

Вона має вийти на екрани 29 вересня цього року. Її режисером та автором виступив Гарет Едвардс, відомий роботою над фільмом «Бунтар Один. Зоряні Війни. Історія». До акторського складу «Творця» увійшли: Джон Девід Вашингтон, Джемма Чан, Кен Ватанабе, Стерджілл Сімпсон та Еллісон Дженні.

Короткий опис кіно виглядає, звісно, інтригуюче. На тлі майбутньої війни між людством і силами штучного інтелекту колишній спецагент Джошуа (Вашингтон), який горює через зникнення дружини (Чан), завербований для знищення Творця. Це – невловимий архітектор просунутого ШІ, який розробив таємну зброю, здатну покласти край війні та самому людству. Але виявляється, що зброя кінця світу – це штучний інтелект у вигляді маленької дитини.

Тема штучного інтелекту вже неодноразово привертала увагу кіно виробників. Безумовно, йдеться про культову серію американських бойовиків про робота Термінатора. Перший фільм вийшов у 1984 році, а його успіх призвів до появи цілої франшизи, яка складається з сиквелів, телесеріалу, коміксів, романів та відеоігор.

Ще один приклад штучного інтелекту в кіно – це Альтрон із американської супергеройської стрічки про команду Месників із коміксів Marvel.