Apple запобігла шахрайству в App Store на понад $2 мільярди в 2022 році

Компанія Apple у 2022 році запобігла шахрайству в App Store на суму понад $2 млрд. Про це пише 9to5Mac із посиланням на інформацію технологічного гіганта.

Загалом компанія торік закрила 428 тис. облікових записів розробників за потенційно шахрайську діяльність, 105 млн шахрайських облікових записів розробників вона заблокувала, 282 млн шахрайських облікових записів клієнтів – деактивувала, а 198 млн спроб створення нових шахрайських облікових записів – заблокувала ще до їхнього створення.

Також Apple торік захистила користувачів App Store від майже 57 тис. ненадійних додатків із нелегітимних магазинів, відхилила майже 400 тис. заявок на додатки через порушення конфіденційності, а ще понад 153 тис. заявки на додатки вона відхилила через спам, копіювання або введення користувачів в оману.

Ще майже 29 тис. додатків було минулого року відхилено через наявність прихованих або не документованих функцій, близько 1,7 млн додатків відхилено з App Store з різних причин, зокрема проблеми, пов’язані з шахрайством та конфіденційністю. Також компанія заблокувала майже 3,9 млн викрадених кредитних карток, а для 714 тис. акаунтів заборонили знову  здійснювати транзакції.

Інформація Apple з’явилася в той час, коли вона продовжує боротися з антимонопольним законодавством у світі, яке вимагає від неї відкрити доступ до сторонніх магазинів додатків і бічного завантаження. Приміром, вже цієї осені компанія відкриє доступ до сторонніх  магазинів додатків і бічного завантаження для iPhone в Євросоюзі в рамках iOS 17. Це буде відповіддю на Закон про цифрові ринки, який запроваджує низку нових вимог до операторів платформ, таких як Apple.

Раніше повідомлялося, що результати компанії Apple за II фінансовий квартал, який закінчився 1 квітня, перевершили прогнози ринку. Компанія змогла цього досягти завдяки кращим, ніж очікувалося, продажам iPhone і помітному просуванню в Індії та на інших нових ринках.