В коді Tesla знайшли функції моніторингу втоми водія

Тривалий час Tesla використовує камери в салоні своїх електромобілів для моніторингу позиції рук та уваги водія на дорогу під час використання автопілота. Система автономного керування вимагає тримати руки на кермі та бути у будь-який момент готовим перехопити керування на себе, і камера — один з допоміжних способів контролю.

Тепер один з фанатів пошуку новинок в коді системи електромобілів, відомий у Твіттері як green, розповів про свою чергову знахідку.

Згідно з цією інформацією, внутрішня камера в Tesla також слідкуватиме за станом водія на основі позіхань, як часто він моргає, та навіть за нахилом голови. І, звісно, такий моніторинг буде здійснюватися не лише при активованому автопілоті.

Разом з цим автівка також слідкуватиме за тим, як добре водій дотримується смуги руху, як багато попереджень та корекцій було зроблено останнім часом. Все це допомагатиме визначити, чи втомлений або сонний водій.

Щоправда, green так і не знайшов, як саме Tesla має себе поводити, визначивши, що стан водія не відповідає вимогам безпеки.