Все про MG4 Electric в Україні: задній привод, нова платформа, запас ходу 350-435 км – та ціна від 987 тис. грн

Серед електрокарів в Україні з’явилось нове цікаве поповнення у вигляді хетчбека MG4 Electric. Що він може запропонувати, які особливості має, скільки коштує в Україні – про все це в огляді-знайомстві з моделлю.

Компактний хетчбек на новій платформі

Що таке MG4 Electric? Це приклад глобалізації. Адже це хетчбек британської марки (MG) та китайського виробництва (SAIC), що належить до типового європейського С-класу: його довжина складає 4,29 метра, ширина нараховує 1,84 метра, а висота ледь перевершує 1,5 метра. Серед розмірних параметрів вирізається хіба, що колісна база – вона перетинає позначку 2,7 метра.

А все через використання нової платформи MSP, спроєктованої саме під електромобілі. Зазвичай особливістю таких конструкцій є довга колісна база, яка дозволяє розмістити великий акумулятор. Крім того, електромобіль MG4 Electric отримає задній привод з одним електромотором та повністю незалежні підвіски.

Електрокар MG4 Electric – це 5-дверний хетчбек С-класу з акумулятором «в базі» та заднім приводом. Нічого не нагадує? Така концепція для електромобілів вже відома. Але, звісно, дизайн тут свій власний: загострені фари, невеличкий капот, захисні молдинги на дверях. Останні намагаються натякнути на кросовер, проте заважає відсутність повного приводу та «легковий» кліренс у 117-150 мм. Заявлена система підігріву та охолодження для акумулятора.

Що в салоні? Цифрові прилади та 10-дюймовий дисплей

Велика колісна база та плаский акумулятор знизу обіцяють нам непоганий запас місця для ніг пасажирів. Але оцінити це можна буде лише при особистій зустрічі з електромобілем MG4 Electric.

А ось переглянути й зрозуміти компонування салону можна вже зараз. Й що помічаєш одразу, так це горизонтальну орієнтацію передньої панелі, цифрову панель приладів, сенсорний 10-дюймовий дисплей.

Типовий 5-місний салон зі стандартним багажником (350-1177 л) для моделі такого класу. Але цікаві деталі: наприклад, кермо незвичної форми або центральна консоль з виступом під селектор-шайбу. Зверніть увагу на два великі кольорові дисплеї – вони включені у будь-яку комплектацію MG4 Electric, що пропонуються в Україні. До речі, про це…

Дві версії, дві ціни – старт від 987 тис. грн

Електромобіль MG4 Electric для України запропоновано у двох версіях, які суттєво відрізняються між собою – як за технічними особливостями, так і за оснащенням.

Так, електромобіль MG4 Electric STD пропонує акумулятор на 51 кВт·год (запас ходу 350 км WLTP) та потужність двигуна на рівні 125 кВт (170 к.с.), а в стандартну комплектацію вже включено: фронтальні та бокові подушки безпеки, надувні шторки безпеки, адаптивний круїз-контроль, утримання смуги руху, світлодіодні фари, клімат-контроль. Вартість MG4 Electric STD – від 987 тис. грн або $24,5 тис.

Альтернативою виступає версія MG4 Electric Luxury зі збільшеним акумулятором ємністю 64 кВт·год. (435 км WLTP), потужнішим двигуном (150 кВт або 204 к.с.), розширеною комплектацією: додано контроль «сліпих зон» та перехресного руху позаду, підігрів сидінь, легкосплавні 17-дюймові колеса, камера «360» тощо. Вартість MG4 Electric Luxury – від 1,18 млн грн або майже $30 тис.

 

Пропонуючи лише два варіанти, хетчбек MG4 Electric насправді пропонує широкий вибір для різних категорій покупців: різна техніка, оснащення – й, звісно, різна ціна. А ще цікаво, що дві версії відрізняються акумулятором, потужністю, комплектацією – проте майже ідентичні за швидкісними параметрами: прискорення до «сотні» за 7,7-7,9 секунди та 160 км/год максимум.

То ж що чекає на цей електрокар в Україні? Звісно, з урахуванням його походження, комплектації, вартості хетчбека MG4 Electric? Найповнішу відповідь дасть лише час (та продажі), але поява нової моделі в Україні у такі буремні часи – це ще один позитивний сигнал для автомобільного ринку країни.