Головний герой серіалу «Тед Лассо» має добру вдачу, зокрема через колишнього президента США Дональда Трампа. Про формування характеру персонажа футбольного тренера розповів актор Джейсон Судейкіс, пише The Guardian.

За його спогадами, у 2015 році він задумався про повернення до персонажа на ім’я Тед Лассо, якого створив для комедійного скетчу двома роками раніше. Оригінальний герой був більш комічний та «войовничий». Але зрештою персонажа переосмислили.

«Я не дуже активний в інтернеті, і це навіть вплинуло на мене. А тут з’являється Дональд Трамп, який спускається ескалатором. Я подумав: «Гаразд, це дурниці», а потім те, що він відкрив у людях… Я ненавидів те, що люди не слухають одне одного. Все стало дуже бінарним, а я не думаю, що світ так влаштований. І для мене, як для молодого батька – у нас народився син Отіс у 2014 році – це було схоже на: «Боже, я не хочу долучатися до цього». Так, я просто не хотів це зображати», – пояснив актор.

Зрештою тренер Лассо став прикладом доброти й порядності, що тріумфують у цинічному сучасному світі. Судейкіса та решту акторів навіть запрошували до Білого дому, щоб обговорити стратегії психічного здоров’я. Тоді хтось приклеїв над дверима до Овального кабінету синьо-жовтий напис «BELIEVE», девіз футбольного клубу «Річмонд».

Нагадаємо, що американський кіно серіал «Тед Лассо» створили на основі однойменного персонажа, зображеного в промо-відео англійської Прем’єр-ліги від NBC Sports. Перший сезон стартував на сервісі Apple TV+ 14 серпня 2020 року. Зараз серіал наближається до кульмінації третього, як очікується, останнього сезону.