Портативна ігрова система ASUS ROG Ally має набагато потужнішу платформу, ніж її головний конкурент, Steam Deck: вона працює на новому процесорі серії Ryzen Z1 від AMD, що створений на основі мікроархітектури Zen 4.

Цей процесор має підтримку набору інструкцій AVX512 – це робить його дуже привабливим для запуску емуляторів ігрових консолей, адже вони використовують обчислення, які отримують суттєвий приріст продуктивності завдяки підтримці AVX512.

Перевірити, як популярні емулятори “почувають себе” на ASUS ROG Ally, вирішив YouTube-канал ETA Prime — і виявив, що це практично ідеальна система для емуляції консолей попередніх поколінь (PS3, Xbox 360, 3DS, PSP, GameCube, PS2, Wii U) — і навіть актуальної Nintendo Switch.

Ведучий каналу зміг отримати майже стабільні 1080p@60 fps у God of War (PS3) — хоча це була одна з небагатьох ігор, для якої довелося підняти TDP процесора до 25-30 Вт. Решта ігор демонструвала прийнятний фреймрейт з TDP на рівні 7-15 Вт, що набагато краще з погляду автономної роботи.