Чек від Apple Computer Company, заповнений і підписаний співзасновником компанії Стівом Джобсом, нещодавно був проданий за $106 985 на аукціоні, організованому RR Auction.

Бостонський аукціон RR Auction відомий тим, що займається пошуком і продажем історичних артефактів, автографів і рукописів. Чек за підписом Джобса був виписаний у липні 1976 року на суму $175 на компанію Crampton, Remke & Miller. Ця вже неіснуюча фірма з управлінського консалтингу надавала послуги іншим значним технологічним компаніям того часу, зокрема Atari та Xerox.

Очікувалося, що чек з підписом Джобса отримає фінальну ставку в $25 000, проте результат перевершив очікування аукціону.

Підписаний Джобсом чек має історичне значення, оскільки на ньому вказана перша в історії зареєстрована адреса компанії Apple – 770 Welch Rd, Ste. 154, Palo Alto. Це була адреса поштового сервісу з Пало-Альто, який також надавав послуги автовідповідача. Джобс і Возняк використовували цю адресу до 1977 року, коли Apple заснувала свою штаб-квартиру в Купертіно, штат Каліфорнія.

Стів Джобс та його шкільний друг Стів Возняк заснували Apple у 1976 році, через два роки після того, як Джобс залишив посаду дизайнера відеоігор. Всупереч поширеній думці, у 2014 році Возняк пояснив, що вони переважно працювали вдома, а не в родинному гаражі Джобса.

Це не перший випадок, коли ранні чеки Apple викликають значний інтерес. У 2022 році з молотка пішов ще один чек, підписаний як Стівом Джобсом, так і Стівом Возняком, за який було виручено вражаючу суму в $164 000.