Google під час своєї традиційної конференції I/O офіційно презентувала планшет Pixel Tablet. В мережі вже давно з’явилась інформація про девайс, тож нам залишається її підсумувати.

Google Pixel Tablet: 11" дисплей, чип Tensor G2, док-станція в комплекті й ціна від $499

Корпус Pixel Tablet виготовлений з алюмінію та має спеціальне нанотекстурне покриття. Новинку обладнали 11-дюймовим LCD-дисплеєм із роздільною здатністю 2560х1600 пікселів і співвідношенням сторін 16:10. За продуктивність відповідає чипсет Tensor G2. Оперативної пам’яті LPDDR5 встановлено 8 ГБ, місткість накопичувача UFS 3.1 – 128 ГБ або 256 ГБ. Планшет має дві 8 МП камери: фронтальну та основну.

Однією з головних особливостей планшета є док-станція, яка йде в комплекті. Вона підзаряджає планшет, а також має вбудований динамік. Коли Pixel Tablet встановлено на док-станції, він перетворюється на смартдисплей — на екрані можуть демонструватись ваші фотографії, також є швидкий доступ до застосунку Google Home для керування іншими смартпристроями. Девайс має вбудовану технологію Chromecast, тож можна в пару кліків “передати” музику зі смартфона на планшет.

Google заявляє, що розв’язала проблему з набором тексту на планшеті – голосовий набір має працювати блискавично. Також розробники передбачили можливість швидкого перемикання між різними профілями користувачів.

Pixel Tablet отримав чотири вбудованих динаміки, три мікрофони, порт USB-C для дротового заряджання та сканер відбитків пальців. Акумулятора місткістю 27 Вт·год має вистачати на 12 годин стрімінгу відео. Google пропонує спеціальний кейс з підставкою для планшета, яка дозволяє розташувати пристрій під найбільш зручним кутом.

Google Pixel Tablet: 11" дисплей, чип Tensor G2, док-станція в комплекті й ціна від $499

Google Pixel Tablet доступний у трьох кольорах: білому, рожевому та зеленому. Вартість новинки — від $499. Передзамовлення на планшет вже відкрите, в продаж пристрій надійде 20 червня.