Компанія Samsung оголосила, що Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило функцію сповіщення про нерегулярний серцевий ритм (IHGN) у застосунку Health Monitor для пристроїв Galaxy Watch, повідомляє Engadget.

Сповіщення про порушення серцевого ритму (IHGN) – це функція, яка допомагає користувачам контролювати свій серцевий ритм і виявляти порушення, які можуть бути ознакою потенційного захворювання серця.

У поєднанні з можливостями електрокардіограми (ЕКГ), IHGN здатна виявляти ознаки фібриляції передсердь (AFib), яка є різновидом аритмії. Вона вважається індикатором потенційних серйозних серцево-судинних проблем, які можуть призвести до підвищеного ризику інсульту, серцевої недостатності та інших ускладнень. В деяких випадках фібриляція передсердь протікає у людей безсимптомно.

Після активації функції в застосунку Samsung Health Monitor біоактивний датчик Galaxy Watch шукатиме нерегулярні серцеві ритми у фоновому режимі. Якщо датчик виявить кілька нерегулярних вимірювань поспіль, годинник попередить користувача про можливу активність фібриляції передсердь. Сповіщення запропонує користувачеві зробити ЕКГ для більш точного вимірювання. Якщо показання виявлять ознаки фібриляції передсердь, годинник запропонує користувачеві проконсультуватися з лікарем.

З 2019 року кожна модель Apple Watch, окрім першої, має функцію IHGN на певних ринках. Компанія Samsung заявила, що доступність функції IHGN буде залежати від ринку, оператора, моделі та підключеного смартфона.

Samsung включить функцію IHGN в оновлення One UI 5 Watch. Спочатку вона буде доступна в наступній лінійці пристроїв Galaxy Watch, яка з’явиться пізніше цього року. Власники годинників серії Galaxy Watch 4 і більш пізніх моделей отримають доступ до цієї можливості пізніше. One UI 5 Watch також представить нові функції моніторингу сну та персоналізовану зону серцевого ритму для тренувань.