Компанія Tesla офіційно розпочала будівництво літієвого заводу в Техасі, ставши єдиним американським автовиробником, який перероблятиме власний літій. Про це повідомляє TechCrunch.

За словами гендиректора компанії Ілона Маска, до 2025 року завод вироблятиме достатні об’єми літію для акумуляторів на 1 млн електромобілів. Це зробить Tesla найбільшим виробником літію в Північній Америці. При цьому автовиробник продовжуватиме покладатися на існуючих постачальників, таких як Albermarle і Livent, оскільки прагне досягти своєї мети до 2023 року продати близько 1,8 млн автомобілів у всьому світі.

«Якщо зазирнути на кілька років вперед, то основним гальмом у розвитку електромобілів є доступність літію для акумуляторів», – сказав Ілон Маск.

За його словами, будівництво заводу планується закінчити наступного року, а повномасштабне виробництво стартує у 2025 році. Керівник Tesla вважає такі терміни надзвичайно швидкими за звичайними стандартами. З усім тим, раніше в компанії мали наміри добудувати підприємство до кінця цього року, щоб на початку наступного року розпочати виробництво.

Як відомо, літій є ключовим критичним матеріалом для літій-іонних акумуляторів, які забезпечують революцію електромобілів. Сьогодні США виробляють лише 1% світового обсягу літію. Лідерами цієї галузі є Австралія, Чилі та Китай.